ΝΕΑ

Ομόφωνη επανεκλογή του Γ. Κρεμλή στην Προεδρία της Σύμβασης Espoo

 Ομόφωνη επανεκλογή του Γ. Κρεμλή στην Προεδρία της Σύμβασης Espoo

Ο Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Γραφείου της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου για τη στρατηγική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την περίοδο έως το Δεκέμβριο του 2020.

Η πανηγυρική επανεκλογή έγινε στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης των Μερών, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου και στην οποία προήδρευσε ο κ. Κρεμλής.

Επίσης, ο κ. Κρεμλής εξελέγη Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης των Μερών που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2020 στο Vilnius της Λιθουανίας.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά την τιμητική επανεκλογή του, ο Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής ευχαρίστησε τα Μέλη της Σύμβασης και του Πρωτοκόλλου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και τόνισε: «Η εμπιστοσύνη αυτή είναι ταυτόχρονα και ευθύνη, στην οποία θα κάνω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο, καθώς καλούμαστε να εργαστούμε σε έναν τομέα σημαντικό όχι μόνο για το επιχειρείν και την οικονομία αλλά κυρίως για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας».

Η Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο κωδικοποιούν βέλτιστες πρακτικές αξιολόγησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από έργα, σχέδια και προγράμματα που γίνονται στα συμβαλλόμενα κράτη. Η τήρησή τους αποτελεί και προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Κρεμλής επιλέχθηκε και ως μέλος του συμβουλευτικού οργάνου της EBRD, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγνώριση για τις γνώσεις και την εμπειρία του στα συγκεκριμένα θέματα.

Ημερ/νια
11/02/2019